bioshea.com.tr

  • Yazıtipi boyutunu arttır
  • Varsayılan yazıtipi boyutu
  • Yazıtipi boyutunu azaltır
Anasayfa > Baharatlar ile Sağlık

Baharatlar ile Sağlık

e-Posta Yazdır PDF

Sağlıklı baharatlar

Antik Çağlardan bu yana Baharatlar Bedensel ağrı ve şikayetlerin azaltılması için kullanılır.Tedavi edici etkileri günümüzde bilimsel olarakta kanıtlanmıştır.Sağlıklı Baharatlar Sindirimi destekleyici ,ağrı kesici,Antibiyotik etkilere sahiptirler.

Karabiber

Karabiber en etkili maddesi piperindir.Neredeyse bir çok amaçlı tıbbi Silahtır.Acılığının Vücut için tetiklediği "yanma" etkisi ile beyin tarafından Endorfin salgılanması hızlandırır.Mutluluk Hormonu olarakta bilinen bu maddeler iyi bir moral için etki ederler.Ancak bu hepsi değildir.Piperin sindirimde etkili salgıları harekete geçirerek bağırsak hareketliliğini arttıtır.Buna ilave Yağ yakmada artı bir etki sağlar.Bunların dışında karabiber zararlı Bakterilerin çoğalmasını engeller.

Doğru kullanılması halinde Karabiber Üşütmelerde,Bronşitte, Boğaz ağrılarında ve hatta ateş düşürmede etkilidir.Ayurveda tıbbında Üşüyen insanlara daha fazla Karabiber tüketmeleri önerilir. 

İşlenme ile Biberin Renkleri değişir.

Bütün Biber türleri ister Kara,Kırmızı,Beyaz veya Yeşil olsun hepsi aynı Tropik Bitkiden elde edilir.Karabiber üretmek için Bitkinin daha ham olan taneleri toplanıp güneşte kurutulur.Biraz daha az acı olan Beyazbiber için olgun taneler suda bekletilerek kabukları ayrılır ve taneler kurutulur.Kırmızı Taneler Tuzla konserve edilir,Yeşil ise yine Ham toplanır ve tuzlu Su veya Sirkede bekletilerek elde edilir.

Biber ile Sexuel isteksizlik ve Üşütme hastalıkları tedavisi.

Biraz Öğütülmüş Biber ile 1-2 ÇK Bal ve 150ml Süt Kaynatılarak günde iki veya üç defa içilir.

Ateş İçin

2 ÇK Karabiber tanesi öğütülür,2 dolu YK Şeker ve 1/2 L Su önce kaynatılır.Sonra kısık ateşte Su miktarı bir Bardak hacmine azalıncaya kadar ısıtılmaya devam edilir.Ateş halinde bu bardaktan YK ile gün boyunca eşit aralıklar ile paylaştırarak içirilir.Çocuklarda 1/2 ölçek.

Kabızlık

1 ÇK öğütülmüş Biber Nane veya Limon Çayı içersine ekleyiniz sonra yavaş yavaş içiniz.

Ağrılar

5 damla Homöpedik Biber ağızda eritiniz

Keyifsizlik veya Sexuel isteksizlik

Günde üç kez 7 damla Homöpedik Biber alınız ilaveten Kollarınızı, 5 damla Nane yağı damlatılmış 1 Litre Soğuk Su ile yıkayınız.

Sarmısak, Sağlıklı Topaç

Kokusu hakkında fikirler ayrılabilir ancak Sağlıklı etkisi hakkında hiç bir şüphe yoktur.

Normal Sarmısak (Allium satvium) Yıl boyunca her manavdan temin edilebilir.Yemek ile ilgili olarakta her kes onunla ne yapacağını bilir.

Sağlıklı Güçler

Eski Mısırlılardahi onu kuvvet verici olarak ve başarı ile bağırsak parazitlrine karşı kullanmışlar.Daha sonra hakkında ısırılma yaraları,Saç dökülmeleri,veya Akciğer hastalıklarına karşı pozitif etki sağladığı bildirilmiş.Bu alanlar günümüzde artık konu olmaktan çıkmış.

Sarmısak artık birinci derecede Arteriosklerose'ye karşı mücadelede kullanılmaktadır.Kükürt içeren etken maddeleri Damarların açılmasını sağlarlar,kanın pıhtılanmasını azaltır damar iç duvarlarında kalıntılar birikmesini engeller.Kısaca Sarmısak Damarların temizlenmesini sağlar.Yine Sarmısağın bir etken maddesi olan Adenosin Tansiyona karşı olumlu etki sağlar.Böylece bu sağlıklı Bitki Thrombos ve Arteriosklerose tehlikesine karşı durarak Kalp ve Beyin Krizi tehlikesini azaltır.

Kollestrole karşı etkisi ?

Sarmısak Mide ve Bağırsak hareketlerini arttırarak sindirimi destekler.Böylece birçok sindirim problemini engeller.Mide ve Barsak kanseri Riskide Sarmısak tüketimi ile azaldığı tesbit edilmiştir.Uzun sürede Kolestrole karşı etkisi araştırılmıştı.LDL üzerinde etkisi olmadığı ABD-arştırmacıları tarafından artık teyid edilmiştir.

Etken maddeler ancak ezerek kazanılır

Sarmısağın Etken maddelerinin açığa çıkması için ezilmesi gereklidir.Yemeklerde pişirilerek tüketilmesi fazla fayda sağlamaz etkisinden kayba uğrar.Etken madde Allicin Sarımsağın hücre duvarları zarar gördüğü zaman ortaya çıkar. Çünkü bu durumda Sarımsağın ihtivasında bulunan Enzym Alliinase ,Bir Kükürt bileşimi olan Allicin'i üretir.Bu nedenle Sarmısak dişlerinitüketimden önce ezilmesi ,sonra 10 dakika bekletilmesi sonra Tencereye atılması gereklidir.Etken maddenin korunması için Sarmısak Tencere veya Tavada , 3 dakikadan fazla tutulmamalıdır

 

 

 

 



Son Güncelleme: Cumartesi, 13 Haziran 2009 22:16  

Bio-SHEA easy

Bio-SHEA wi-Ki


B&W Powered

Bio SHEA Video

Rastgele Resim

taking_notes.jpg